M.A.K.N.A C.I.N.T.A

Assalamualaikum...disini sy nk update skit psl MAKNA CINTA

Wajib cintai ini.
Diri.
Keluarga.
agama.
masyarakat.
negara.
bangsa.
Dan paling penting Allah.


Dan ada yang katakan pada aku, kau nak tahu tak, apa maksud CINTA sebenarnya. Aku terdiam kelu. Aku mana pernah bercinta derr. Tak pernah. Ulang sekali lagi, Tak pernah. Aku dengan macho menjawab.


Entah. *dengan muka selamba*


Ada seorang akak ni kata, "kalau you all nak tahu, definisi cinta adalah :

C = cuma
I = ingin
N = nak
T = test
A = aja




Korang, tolong aku. Buktikan yang itu sama sekali salah, tidak betul. Buktikan please. Tapi terkadang aku terpikir, adakalanya, ia nya benar juga. You touch, and you go lah. Kannn?


Aku kepingin cinta kayak Adam dan Hawa. Mahu kan itu sih. Suci amat kan? test? apa yang mahu di test? badan? itu? itu bukan cinta derr. Itu nafsu. Nafsu setan itu semua.


Tell me, apa definisi cinta bagi korang. Aku mahukan jawapan. Bisa sih? yang aku tahu cinta itu buta, bukan maksudnya kau nak bercinta kena ambik garfu, lidi penyapu ke tonyoh mata kau bagi buta. Bukan macam tu.


Buta, maksudnya bila kau bercinta semua benda sedap. Buruk tak nampak walaupun time tu ada cili kat gigi pun still dipuji cantik.


Dan sekarang aku nak korang sekeras kerasnya menyangkal perkataan cinta itu cuma ingin nak test aja. Tak perlulah nak test badan orang dulu baru dikatakan, oh ye inilah baru keenakan bercinta. Damn!!


Ku dambakan cinta yang suci, bisa bahagia ke akhirat kelak. itu, itu , itu yang ku mahukan. Please buktikan pada aku. Buktikan ye. Dakwaan kakak itu salah dan ternyata salah sama sekali. Please.


Cinta pada Allah adalah cinta hakiki dan sejati. 

1 comment:

~YaMaPiNk~ said...

yup. cinta kita nie milik Pencipta kita je, Allah Taala. jgn bercinta lg adik. jgn hirau dgn apa org kata. simpan rasa cintamu itu utk insan yg bernama suami nnt ye! slmt bmujahadah ye! i support u!^^,