Miss u friends

Assalamualaikum..
Tetiba rse sedih teringatkn kwn2 kt kptm yg megenali diriku ini..
sedih sgt plk ble da tglkn kptm
byk kenangan2 suka & duka ku sna.
skrg da pindah tmpt blaja so nk dpt kwn mcm da ade skrg bkn sng..
susah sgt..
klu dpt sme mcm kt kptm kn best..
mudah-mudahan dpt la sme seperti kt kptm.. AMIN
korang sume baek..x kn lupa korang smpai ble2..
walaupn perkenalan hanya 5 bln ttp akan menjadi memori yg terindah :)

Pilihan yg terbaek atau tidak~

Assalamualaikum..
agk da lme la jgk dlm seminggu x update blog,bkn ape bz ckit~bz la sgt~
semlm 15.12.2011 sy g kolej poly tech mara bangi(KPTM)
nk tau x sy wt pe kt sne?bkn jln2 cri mkn...tpisebalik nye ade kedukaan :(
kedukaan nyer adelah sy meletakkn  jawatan sy sebagai seorg pelajar kptm bangi..
hurmmmmm,sdih sgt2..sy benti nie sy rse mcm x de sbb je,lgpn sy dpt tawaran belajar di tmpat laen..
so sy wt keputusan dgn meletakkan jawatan sy seorg pelajar di kptm bangi & akn bersmabung jawtan sbg seorg pelajar di ITP(UTM)
luahan hati sy disini ialah sedih sgtttttt2 nk tglkn kptm tu & kwn2 yg rapat..
nie pilihan yg terbaek bg sy or x..sy pn x tau..

New jOb in PIZZA HUT

Alhamdulillah rezeki
ari ni 3.12.2011 x ku sgka..huhu
cerita nye mcm gini,dlm pkul 12.22 tgh ari anst ku berbunyi
angkt2,suara lelaki jwb"hello nie Nurhayati ke"?(yg call tu manager pizza)
sy pulak berkata "ye sy Nurhayati" lelaki tu pulak ckp "blh dtg interview di pizza hut"
sy pulak brckp "blh pkul bpe ye"?
lelaki tu ckp "dtg ptg nie pkul 4 ptg"
then sy ckp"ok"
tpi sebenar nye sy ade pilihan iaitu utk belaja or kje..
sy buat kpttusan adalah utk belaja so sy terpaksa la utk menbatalkn interview di pizza tu td..
hurmm,nie pilihan terbaek sy demi masa dpn sy sendiri =_=

HEPY WITH FRIENDS - Sweet memories 16.11.2011


16.11.2011 sweet day bersma mereka dgn celebrate besday party sheera lokman in MCD pkns
hepy sgt dgn diorg time nie,kebetulan time nie da last day for sem 1..
sy hepy sggtttt bersma: ieka,jaja,ikin,cuna,sheera,kak nizz,azam,azem,wan,faiz,alfie,
saf & aizat
tpi mlm tu kebetulan rmai yg pkai bj wne hitam 
kteorg mmg x merangcang pn,ntah tibe2 bile sume bekumpul tgk2
sume pkai hitam,hah tu la nme nyer kteorg nie sehati :)
bes sgttt kwn ngn guys..
friends make me smiley


Smiley :)
yg pkai bj pink tu sy,ieka & cunna


Cute x kami nie??huhu tpi sume nyer comei2,cun & sweet kn..
sheera(besday girl 16.11.11),jaja,sy,cunna,ikin&ieka
bes sggttt bersma mereka
akn ku igt smpai bile2 friends with guys.


Smiley :D


Opsss terpejam mata la plk..hehe
yg bj putih smbil tersenyum nmpk gigi tu wan 
yg tersenyum berbju hitam nie plk ieka :)


Td terpejam mata,skrg termasam plk..huhu
sy blh sy tu ieka la..
dpn sy nie azam dan sblh die plk  kembar nye azem..
:D


Terpejam,termasam & gmbr nie plk tersenyum with ieka :)


Love u sec 8 :)


Alamak x pndang camera laaa....
Cute nye sheera sunyum :)


Alahai,smpat lg lg ye kepala ikin je snap,bdn nyer mne??huhu

Me with ieka :)

Jiwa terasa kosong

"... Dan Allah mencintai orang-orang yang berbuat kebaikan." - (Surah Ali-Imran : 148)
Duhai insan,
Jiwamu terasa kosong?
Perlu peneman,
Kekasih hati yang prihatin,
Pengisi jiwa ragamu itu.
Tapi tahukah kamu,
Cinta yang kamu dambakan itu menyakitkan.
Sering pula ia mengecewakan,
Selagi dia belum halal untukmu,
Selagi itu ia menyeksakan jiwamu.
Kamu dan dia belum ada ikatan,
Itu hakikat!
Meletakkan harapan...
Hanya bakal mengundang kekecewaan demi kekecewaan,
Kerana semuanya, masih tiada kepastian.

Exm is over..Time update myblog

Huhhhh,rndu nyer my blog..da lme x update..
yela sjak da smbung blaja nie x smpat nk update story2 bru.
sjak 4 bln x update mcm2 yg terjadi dlm kehidupan seharian ku..
suka dan duka..
klu ikutkn nk story mmg smpai taun dpn pn x abs2 kn..
jam da menujukkn pkul 12.30 a.m time utk tdo..
so esok jela sy mulakn story mory  nyer..
smpai disini saje utk ari nie..=)

M.A.K.N.A C.I.N.T.A

Assalamualaikum...disini sy nk update skit psl MAKNA CINTA

Wajib cintai ini.
Diri.
Keluarga.
agama.
masyarakat.
negara.
bangsa.
Dan paling penting Allah.


Dan ada yang katakan pada aku, kau nak tahu tak, apa maksud CINTA sebenarnya. Aku terdiam kelu. Aku mana pernah bercinta derr. Tak pernah. Ulang sekali lagi, Tak pernah. Aku dengan macho menjawab.


Entah. *dengan muka selamba*


Ada seorang akak ni kata, "kalau you all nak tahu, definisi cinta adalah :

C = cuma
I = ingin
N = nak
T = test
A = aja




Korang, tolong aku. Buktikan yang itu sama sekali salah, tidak betul. Buktikan please. Tapi terkadang aku terpikir, adakalanya, ia nya benar juga. You touch, and you go lah. Kannn?


Aku kepingin cinta kayak Adam dan Hawa. Mahu kan itu sih. Suci amat kan? test? apa yang mahu di test? badan? itu? itu bukan cinta derr. Itu nafsu. Nafsu setan itu semua.


Tell me, apa definisi cinta bagi korang. Aku mahukan jawapan. Bisa sih? yang aku tahu cinta itu buta, bukan maksudnya kau nak bercinta kena ambik garfu, lidi penyapu ke tonyoh mata kau bagi buta. Bukan macam tu.


Buta, maksudnya bila kau bercinta semua benda sedap. Buruk tak nampak walaupun time tu ada cili kat gigi pun still dipuji cantik.


Dan sekarang aku nak korang sekeras kerasnya menyangkal perkataan cinta itu cuma ingin nak test aja. Tak perlulah nak test badan orang dulu baru dikatakan, oh ye inilah baru keenakan bercinta. Damn!!


Ku dambakan cinta yang suci, bisa bahagia ke akhirat kelak. itu, itu , itu yang ku mahukan. Please buktikan pada aku. Buktikan ye. Dakwaan kakak itu salah dan ternyata salah sama sekali. Please.


Cinta pada Allah adalah cinta hakiki dan sejati. 

Nnti lame la x dpt nk UPDATE BLOG

Hurmm,nnti lme la x dpt nk update blog nie..

ade sbb yg tertntu..huhu

tiba la mse la utk sy melanjutkan pelajaran..

nk update blog pn kne tggu time free..

hurmm,nnti semakin rindu la sy kt blog nie :)

pape pn insyaallah klu ade time btl2 free sy akn update blog nie..




sOk da x blh nk On9

Sok Jumaat sy da xblh nk on9

sbb ari sbtu ade knduri ckit

so x blh la nk on9 nk wt ape yg patut..

hmm,bkn ari jumaat je myb smpai ari ahd or isnin 6.6 nie..

x blh la updates blog & on9 fb..

Wahai CINTA



Duhai sahabat...
Cinta itu di dalam hati...
kita mempunyai sebuah rumah...
Rumah itu sentiasa dikunjungi tetamu...
Ada yang baik dan ada yang buruk.
Terkadang rumah itu cantik apabila kita kemaskan,
kita hiaskan dengan perabot KETAKWAAN,
diwarnai indah dengan warna-warna KEIMANAN
bahkan menjadi perhatian jika dilengkapi dengan kelengkapan ILMU pengetahuan.
Tetamu yang baik hadir menambah perabot rumah mu, wahai kawanku...
Dia mengindahkan lagi warna pada dinding hatimu bahkan sentiasa mengajak memenuhi rumahmu dengan kelengkapan ILMU...

Dan ketahuilah duhai sahabatku...
Tetamu burukmu hanya ingin mencuri perabotmu,
merosak dinding hatimu dan melenyapkan kelengkapanmu
sehingga rumahmu roboh dan kau sendiri ditelan bumi kemaksiatan...
Suatu hari, bayu lembut menyapa telingamu,
mengkhabarkan tentang tetamu yang bernama CINTA ingin bertandang ke rumahmu...
Dan berhajat tinggal di dalam kamar hati mu...

Kau gembira mendengarkannya...
Maka tatkala sang CINTA sampai di hadapan pintu rumahmu...
Apa yang akan kau lakukan ???
menerimanya sedangkan rumah mu bersepah tak terurus ???
Dengan perabot TAKWA yang reput dan sudah lapuk tak diganti,
dan warna-warna IMAN yang luntur tak diperbaharui...
Dan hiasan kelengkapan ILMU yang masih belum mencukupi ???
Sekalipun hatimu berat...

Pintalah sang CINTA itu pulang...
Beritahulah kepadanya... :

Maafkan aku...
Aku masih belum bersedia untuk menerima kau sebagai tetamuku...
Kerana...
Aku ingin menggantikan perabot TAKWA ku kerana ia sudah reput tak bermaya...
Agar TAKWA ku mengingatkan aku agar aku mencintaimu tanpa melupai PENCIPTA ku,
yang Maha Pengasih...

Dan kau sendiri selesa beristirehat di dalam hatiku...
kerana aku ingin memperbaharui warna IMAN pada dinding rumah (HATI)ku...
Agar hilanglah gelisahmu,
reduplah hatimu dan tenanglah jiwamu saat kau memandang
warna-warna IMAN yang indah berseri...
Terang dan menerangi...
Kerana aku ingin menambah segala kelengkapan dan hiasan ILMU dalam rumahku...
Agar kau selesa baring atas hamparan permaidani HARTA ku
dan kau selesa dengan tutur bicara HIKMAH ku...

Aku WANITA






Wanita.....Dahulu dirimu tiada nilainya,
Kau ditanam jika rupamu tidak rupawan,
Kau dibesarkan jika memiliki raut wajah kecantikan
Sebagai pemuas nafsu dan barang dagangan
ketika kau dewasa kelak.....

Wanita.....
Diangkat martabatmu ke tahap tertinggi
Selepas Islam tersebar
Dipertahankan hakmu dan Islam membelamu
Dari terus dirosakkan oleh lelaki yang bertuhankan nafsu

Wanita.....
Sebaik-baik wanita adalah wanita solehah
Kau dijamin memasuki syurga terlebih dahulu sebelum suamimu,
Telah dijanjikan nikmat-nikmat yang baik untukmu
Kerana kau menjaga kesucian dan harga dirimu
Dan juga cintamu pada Tuhan-Mu

Wanita.....
Kau memiliki kelembutan
kelembutanmu mampu menggoncang dunia
Kelembutanmu mampu mencairkan dan mendamaikan para lelaki
Seperti mana damainya Firaun tatkala ditenangkan oleh Asiah
Ketika Musa ingin dibunuh olehnya(Firaun)

Wanita.....
Kau tahu dirimu begitu berharga
Kau tahu dirimu begitu bernilai
Kau juga tahu kesucianmu begitu berharga

TETAPI.....
Mengapa kau berikan mahkotamu bukan pada suamimu
Mengapa kau rela menggadaikan maruahmu kerana wang ringgit?


Adakah kau lupa?
Wanita adalah yang terbanyak sekali menghuni Neraka Allah!


Adakah kau lupa?
Janji ALLAH itu pasti ...

Wanita.....
Mengapa kau berasa takut dan malu
Selepas nafsumu dipenuhi
Mengapa baru terbit sifat malumu
Ketika kau mendapati dirimu telah hamil
Hasil perbuatan kejimu
dan kemudiannya kau mengambil jalan pintas
Menggugurkan kandunganmu,
membunuh anakmu,
membuang bayi kecilmu yang tidak mengerti apa-apa

walaupun zahirnya anak itu adalah hasil di luar pernikahan

namun
...

Ingatlah

Setiap anak yang lahir di dunia ini fitrahnya adalah suci,
Ibarat kain putih yang bersih,
Ibu bapalah yang akan mencorak anak itu

Tetapi....
Hakikatnya,

Kau membuang zuriatmu,
Zuriatmu yang akan mendoakan kesejahteraanmu
ketika kau hidup, dan ketika kau sudah tiada,

Kau membuang zuriatmu di tempat-tempat yang merbahaya,
Menjadi santapan kepada haiwan-haiwan liar
yang sentiasa berkeliaran di mana-mana,


Wanita.....
Sedarlah.....
Sedarlah dari mimpi-mimpi yang tidak pasti,

Jangan kau biarkan dirimu disentuh oleh kumbang-kumbang larangan
Yang hanya ingin menghirup madumu,
Dan meninggalkanmu selepas ia merasa puas

Wanita....
Ingatlah dirimu begitu berharga
Biarlah kau dikatakan sombong
Asalkan kau tahu mana baik dan buruknya
Demi menjaga maruah dirimu
Jangan sekali kau serahkan jiwa dan ragamu
kepada kekasihmu....
kerana belum tentu ia akan menjadi suamimu....

Wanita....
Ingatlah sang lelaki amat bijak bermain kata-kataMereka amat bijak dalam tipu daya
Mereka akan berusaha mencapai apa yang mereka hajati
Sehingga mereka jemu dengan apa yang telah mereka rasai

Wanita.....
Tidakkah kau sedar semua ini
Mengapa kau masih bergembira dengan kekasihmu
Tidakkah kau sedar,
Dirimu sentiasa dalam pengawasan Tuhan-Mu?

Wanita.....
Sedarlah

Jangan kau mengikut jejak Jahiliyah
Hargailah dirimu yang tinggi d sisi islam
Hargailah mahkotamu yang sangat berharga
Insaflah dengan perbuatan silammu
masih belum terlambat untuk segalanya
Kerana TuhanMu itu Maha Pengampun, Lagi Maha Mengasihani'

Wanita....
Labuhkanlah cintamu kepada Tuhan-Mu
kerna Tuhan-Mu akan lebih mencintaimu
dan Dia akan memberi kepadamu cinta yang sebenar.....


Wanita....

Hiasilah dirimu dan Jagalah peribadimu
Semoga dirimu berjaya menjadi wanita yang solehah
dan disayangi oleh Tuhan-Mu..

Blog bru

ini blog bru sy..blog lme npe ntah tibe2 je x blh bkk..
bile da x blh bkk msti la mrh so ble mrh sbb x
blh bkk,msti something yg mnyebabkn x blh bkk kn..
so buat bru je la jwbnye..^_^