ouTING TOGETHer



ASSALAMUALAIKUM..
My story at 23 april 2013 tuesday..
outing with mylovely heart..
I'm so hepy outing together with him..
bkn outing je dating sekali jgk laaa~hihik
keluar dari pukul 1 ptg sampai balik dkt pukul 7 ptg sampai dah x sedar dah nk dkt maghrib..
pada hari tu jgk tgk wayang movie OBLIVION citer omputih ~huhu
dah lame sy ngn awk x tgk wayang bersama,last sy igt kte tgk wayang bersama citer AKU TERIMA NIKAHNYA..lame jgk kn..
lepas tgk wayang habis dlm pukul 3.45 ptg mcm tu,jalan2 pastu pegi popularrrrrrrrrr
tebus baucer buku,x sangka dia beli buku novel y berkaitan dgn CINTA..
lagi pun x baucer tu kn kena tukar dgn buka,jadi dia x tawu nak beli buku ape so sy syorkan awk 
beli novelll...Hehehe
sy harap awk bace laa sampai habis novel tu ye..
tengs sayang outing with me..
lepas nie x tawu bile pulak kte dapat keluar bersama..
LOVE U Muhamad Firdaus

Cinta setia hingga hujung nyawa



Aku tak bisa menidakkan rasa cinta..
Meski ku tak bisa..
Melupakan salahmu resah hatiku..
Maafkan diriku melukakanmu..
Cinta jangan engkau pergi..
Jgn Jauh dari diriku lagi
Sesungguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa
Biar apa pun yang menghalangnya
Takkan pernah bisa.. dari diriku
Menjaga cinta mu
Tuhan tolonglah aku
Satukan aku dan dirinya selamanya
Cinta ku tetap di sini
Takkkan pernah jauh darimu...

ALHAMDULILLAH : )


ASSALAMUALAIKUM...
ALHAMDULILLAH..Hubungan kami kembali baik : )
Moga kami terus bersabar menempuhi dugaan dari Allah 
dan moge hubungan kami direstui Allah..
walaupun awk bg kata2 give up in love dgn sy In Sha ALLAH  sy akan tetap untuk mempertahankan
Istana cinta kte utk selama lama nye..
Hati sy hanya ade awk seorang ( Muhamad Firdaus )
sy cinta awk kerana ALLAH DAN AGAMA awk.
sy doakan awk yg terakhir menjadi pemilik hati sy hingga ke syurga : )



Start sem break and start MISS Him ♥


ASSALAMUALAIKUM..
Hari nie bermulaa cuti semester ke 3,rase seronok pun ade but dlm masa yg sama sedih pun same..
seronok pun sebab dpt la mkn puas2 kat umah masakkan my mum and outing cuti2 malaysia,
sedih pulak sebab cuti nie mgkn x dpt jmpe My lovely muhamad firdaus,walaupun x dpt jmpe harap kte akn selalu saling merindui ♥
*Dalam sem break nie sy harap awk*
::: Awk x lupakan sy:::
:::Awk sentiasa hepy walaupun berjauhan:::
:::Awk setia bersama cinta kita:::
:::Jangan lupa sy sentiasa ade dihati awk:::
:::Jangan bg kata2 give up in love with me!!:::
:::Ape yang terjadi kte selesaikan dgn baik:::
:::Jage diri:::
:::Jangan nakal:::
*Ingat tu awk kata2 sy nie*

Nur Hayati 
Cinta ♥ Sayang ♥ Setia bersama
Muhamad Firdaus

Dating ♥

ASSALAMULAIKUM
Malam first day cuti sem break dating with Muhamad  firdaus yelaaa dah cuti ni nanti mugkin susah dah nak jumpe..
sy sedih cuti lama sgtttttt x dpt nak jumpe awkkkkk ..
sy hepy je rase bila outing dgn awk..Tapi sy x tawu nak ckp mcm mana pape pun tengs ye outing dgn sy nie..
pada mlm kte date nie,awk cter pasal kawen,awk bg tawu kat sy yg awk kawen umur 28 mcm tu sbb
nak kumpul duit,nak beli rumah n keta..sy x kisah awk nak wat sume tu dulu..
tapi kan awk,lambat ke cepat sy tetap nak kawen ngn awk tau2..
sy akan tetap tunggu awk,tu pun kalo awk masih syg n cintakan sy lagi laa nnti..
pastu awk ckp,awk nk sy ade lesen keta,awk nk sy keje,ye In Sha ALLAH tu sume akn sy lakukan..
Sy harap awk lah bakal Imam sy nnti selama lama nya 
In Sha AllaH ..AMIN
Sy SAYANG,CINTA,DAN SETIA dgn awk tau,sy harap awk pun mcm tu jgk laaa :)




Awk igt tau kata2 sy nie :)

Exam IS Over



ALHAMDULILLAH...Final exam utk sem 3 nie dah berakhir pada 18.4.2013 pada pukul 11.30 pagi td..
so skrg sem break pun bermulaaaa laaaaa..
Mudah2 an result lulus la nnti..
hanya redha dan pasrah je dgn keputusan nya nnti..
CUTI dua bulan nak wat pe?keje?or duduk umah my brother at KL?
Hmm yg tu x tawu lagi mcm mana,cuti pun baru mulaa..just relax dulu ye yatie..
Cuti lama nnti misssssss Muhamad Firdaus  n  kwn2 yg lain ,x dpt laa nk jmpe selalu mcm selalu jmpe pegi cls..
Harap cuti nie dpt manfaat yg baik..In sya ALLAH :-)


Miss u friends

Assalamualaikum..
Tetiba rse sedih teringatkn kwn2 kt kptm yg megenali diriku ini..
sedih sgt plk ble da tglkn kptm
byk kenangan2 suka & duka ku sna.
skrg da pindah tmpt blaja so nk dpt kwn mcm da ade skrg bkn sng..
susah sgt..
klu dpt sme mcm kt kptm kn best..
mudah-mudahan dpt la sme seperti kt kptm.. AMIN
korang sume baek..x kn lupa korang smpai ble2..
walaupn perkenalan hanya 5 bln ttp akan menjadi memori yg terindah :)

Pilihan yg terbaek atau tidak~

Assalamualaikum..
agk da lme la jgk dlm seminggu x update blog,bkn ape bz ckit~bz la sgt~
semlm 15.12.2011 sy g kolej poly tech mara bangi(KPTM)
nk tau x sy wt pe kt sne?bkn jln2 cri mkn...tpisebalik nye ade kedukaan :(
kedukaan nyer adelah sy meletakkn  jawatan sy sebagai seorg pelajar kptm bangi..
hurmmmmm,sdih sgt2..sy benti nie sy rse mcm x de sbb je,lgpn sy dpt tawaran belajar di tmpat laen..
so sy wt keputusan dgn meletakkan jawatan sy seorg pelajar di kptm bangi & akn bersmabung jawtan sbg seorg pelajar di ITP(UTM)
luahan hati sy disini ialah sedih sgtttttt2 nk tglkn kptm tu & kwn2 yg rapat..
nie pilihan yg terbaek bg sy or x..sy pn x tau..

New jOb in PIZZA HUT

Alhamdulillah rezeki
ari ni 3.12.2011 x ku sgka..huhu
cerita nye mcm gini,dlm pkul 12.22 tgh ari anst ku berbunyi
angkt2,suara lelaki jwb"hello nie Nurhayati ke"?(yg call tu manager pizza)
sy pulak berkata "ye sy Nurhayati" lelaki tu pulak ckp "blh dtg interview di pizza hut"
sy pulak brckp "blh pkul bpe ye"?
lelaki tu ckp "dtg ptg nie pkul 4 ptg"
then sy ckp"ok"
tpi sebenar nye sy ade pilihan iaitu utk belaja or kje..
sy buat kpttusan adalah utk belaja so sy terpaksa la utk menbatalkn interview di pizza tu td..
hurmm,nie pilihan terbaek sy demi masa dpn sy sendiri =_=

HEPY WITH FRIENDS - Sweet memories 16.11.2011


16.11.2011 sweet day bersma mereka dgn celebrate besday party sheera lokman in MCD pkns
hepy sgt dgn diorg time nie,kebetulan time nie da last day for sem 1..
sy hepy sggtttt bersma: ieka,jaja,ikin,cuna,sheera,kak nizz,azam,azem,wan,faiz,alfie,
saf & aizat
tpi mlm tu kebetulan rmai yg pkai bj wne hitam 
kteorg mmg x merangcang pn,ntah tibe2 bile sume bekumpul tgk2
sume pkai hitam,hah tu la nme nyer kteorg nie sehati :)
bes sgttt kwn ngn guys..
friends make me smiley


Smiley :)
yg pkai bj pink tu sy,ieka & cunna


Cute x kami nie??huhu tpi sume nyer comei2,cun & sweet kn..
sheera(besday girl 16.11.11),jaja,sy,cunna,ikin&ieka
bes sggttt bersma mereka
akn ku igt smpai bile2 friends with guys.


Smiley :D


Opsss terpejam mata la plk..hehe
yg bj putih smbil tersenyum nmpk gigi tu wan 
yg tersenyum berbju hitam nie plk ieka :)


Td terpejam mata,skrg termasam plk..huhu
sy blh sy tu ieka la..
dpn sy nie azam dan sblh die plk  kembar nye azem..
:D


Terpejam,termasam & gmbr nie plk tersenyum with ieka :)


Love u sec 8 :)


Alamak x pndang camera laaa....
Cute nye sheera sunyum :)


Alahai,smpat lg lg ye kepala ikin je snap,bdn nyer mne??huhu

Me with ieka :)